1

1
(πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να επιστρέψετε στην αρχική σελίδα)

Ήταν δεκαετία του 1960... μια παρέα φίλων με πρωτοβουλία του αείμνηστου Παπά Αντώνη Μπαντουράκη αποφάσισε να αναλάβει δράση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του χωριού μας, που ήταν σχεδόν ανύπαρκτο μέχρι τότε. Η ιδέα έγινε πράξη και πήρε σάρκα και οστά με την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Έλους «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Τα πρώτα χρόνια η δράση του συλλόγου ήταν στο απόγειο της, με πολλές και ποικίλες παρεμβάσεις στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Με την πάροδο του χρόνου η φλόγα καταλάγιασε παρ’ όλες της φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν τα ιδρυτικά του μέλη. Οι υποχρεώσεις και κυρίως η αδιαφορία και η απαξίωση οδήγησαν το σύλλογο σε παρακμή.

Καλοκαίρι του 2016... μια άλλη παρέα φίλων αποφάσισε να δώσει στο σύλλογο «το φιλί της ζωής» και να αναγεννήσει από τις στάχτες του τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας. Έτσι βασικός μας στόχος είναι να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη καταρχάς των συγχωριανών μας μέσα από τη δράση του συλλόγου, από τις διαφανείς διαδικασίες, χωρίς καμιά σχέση ή εξάρτηση από οποιονδήποτε φορέα πολιτικό ή μη, χρώματα και κόμματα. Σίγουρα όμως δεν θα τα καταφέρουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα, καλύτερα και μεγαλύτερα πράγματα.


Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στον επίσημο ιστότοπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Έλους (Έλος - Λίμνη - Λούχι) «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Σ’ αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τον Σύλλογο μας και τις δραστηριότητες του, αλλά και διάφορα άλλα νέα που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν καθώς και οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό από την Κοινότητα μας. Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με όλους εσάς που έχετε κοινές ανησυχίες και ενδιαφέροντα με εμάς, γιαυτό με μεγάλη μας χαρά θα δεχτούμε οποιανδήποτε επικοινωνία μαζί σας, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες και προτάσεις ώστε να γίνουμε καλύτεροι σ’ αυτό που κάνουμε αλλά και να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου μας.

Με τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

Σκοποί του Συλλόγου...

Η "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο (Σύλλογος) με έδρα την Τοπική Κοινότητα Έλους
(Έλος - Λίμνη - Λούχι)

Σκοποί του Συλλόγου είναι:
  • Η καλλιέργεια σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του Συλλόγου αφενός και αφετέρου μεταξύ αυτών και των μελών άλλων πολιτιστικών συλλόγων της χώρας και μεταξύ αυτών και των δημοτών του Δήμου Κισσάμου, καθώς και μεταξύ αυτών και των δημοτικών και κρατικών Αρχών


  • Η διάσωση και ανάδειξη της ιστορίας των οικισμών Έλους, Λίμνης, Λουχίου του Δήμου Κισσάμου Νομού Χανίων Περιφέρειας Κρήτης


  • Η με οικονομικούς πόρους του συλλόγου κατασκευή διαφόρων κοινωφελών και εξωραϊστικών έργων στους οικισμούς Έλους, Λίμνης, Λουχίου Δήμου Κισσάμου Νομού Χανίων Περιφέρειας Κρήτης και η κάθε φύσεως συμμετοχή και βοήθεια υλική ηθική σε έργα εξωραϊσμού των οικισμών αυτών.


  • Η μελέτη, προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, η διατήρηση και η ανάδειξη της φυσιογνωμίας των οικισμών Έλους, Λίμνης, Λουχίου του Δήμου Κισσάμου Νομού Χανίων Περιφέρειας Κρήτης ως παραδοσιακών οικισμών.


  • Η διάσωση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, η προστασία του περιβάλλοντος, η διάδοση και η ανάπτυξη των γραμμάτων και των τεχνών, η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης, η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εν γένει δράσης που διέπεται απο φιλανθρωπικά αισθήματα.


  • Η προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης των οικισμών Έλους, Λίμνης, Λουχίου του Δήμου Κισσάμου Νομού Χανίων Περιφέρειας Κρήτης και η εκπολιτιστική εξέλιξη και πρόοδος αυτών.


  • Η προαγωγή των γενικοτέρων συμφερόντων των οικισμών Έλους, Λίμνης, Λουχίου του Δήμου Κισσάμου Νομού Χανίων Περιφέρειας Κρήτης και η φροντίδα για την αξιοποίηση αυτών και των ανηκόντων εις αυτό συνοικισμών ως και η λύση των προβλημάτων αυτών.