1

1
(πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να επιστρέψετε στην αρχική σελίδα)

Ήταν δεκαετία του 1960... μια παρέα φίλων με πρωτοβουλία του αείμνηστου Παπά Αντώνη Μπαντουράκη αποφάσισε να αναλάβει δράση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του χωριού μας, που ήταν σχεδόν ανύπαρκτο μέχρι τότε. Η ιδέα έγινε πράξη και πήρε σάρκα και οστά με την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Έλους «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Τα πρώτα χρόνια η δράση του συλλόγου ήταν στο απόγειο της, με πολλές και ποικίλες παρεμβάσεις στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Με την πάροδο του χρόνου η φλόγα καταλάγιασε παρ’ όλες της φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν τα ιδρυτικά του μέλη. Οι υποχρεώσεις και κυρίως η αδιαφορία και η απαξίωση οδήγησαν το σύλλογο σε παρακμή.

Καλοκαίρι του 2016... μια άλλη παρέα φίλων αποφάσισε να δώσει στο σύλλογο «το φιλί της ζωής» και να αναγεννήσει από τις στάχτες του τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας. Έτσι βασικός μας στόχος είναι να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη καταρχάς των συγχωριανών μας μέσα από τη δράση του συλλόγου, από τις διαφανείς διαδικασίες, χωρίς καμιά σχέση ή εξάρτηση από οποιονδήποτε φορέα πολιτικό ή μη, χρώματα και κόμματα. Σίγουρα όμως δεν θα τα καταφέρουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα, καλύτερα και μεγαλύτερα πράγματα.


Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στον επίσημο ιστότοπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Έλους (Έλος - Λίμνη - Λούχι) «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Σ’ αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τον Σύλλογο μας και τις δραστηριότητες του, αλλά και διάφορα άλλα νέα που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν καθώς και οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό από την Κοινότητα μας. Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με όλους εσάς που έχετε κοινές ανησυχίες και ενδιαφέροντα με εμάς, γιαυτό με μεγάλη μας χαρά θα δεχτούμε οποιανδήποτε επικοινωνία μαζί σας, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες και προτάσεις ώστε να γίνουμε καλύτεροι σ’ αυτό που κάνουμε αλλά και να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου μας.

Με τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Έκοψε την πίτα του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έλους

Στο Έλος την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, σε μια όμορφη εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας αλλά και φίλοι του συλλόγου,
ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έλους - Λίμνης - Λουχίου
«Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Σημανδηράκης Παναγιώτης και ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης, συνοδευόμενος από τους Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Ιναχωρίου Βασίλειο Γλαμπεδάκη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Έλους Βασίλειο Κυριτσάκη.
Την πίτα ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού
Πάτερ Σπύρος Τσιρμιράκης


Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου ευχαρίστησαν όλους όσους βοήθησαν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση και ευχήθηκαν στους φίλους του Συλλόγου Καλή Χρονιά με Υγεία και Προκοπή.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε για προσφορές στην εκδήλωση μας, τους:

 • ΣΥΝΚΑ super markets
 • ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"
 • ΑΡΤΟΠΟΙΕΟ: ΑΦΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
 • ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
 • ΤΑΒΕΡΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ - ΣΚΑΛΙΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
 • ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΝΤΑΡΤΗΣΑ: ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ
 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
 • ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΟΣ: ΕΜΜ & ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΑΛΙΔΑΚΗΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΚΑΛΙΔΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
 • ΤΑΣΙΑ ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ
 • ΕΥΤΥΧΙΟ ΜΑΡΑΚΑΚΗ
 • ΧΑΡΙΔΗΜΟ ΜΠΕΡΤΑΚΗ
 • ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΜΟΥΝΤΑΚΗ

και όλες και όλους όσους βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο για να έχει επιτυχία η πρώτη επίσημη εκδήλωση του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου μας.