1

1
(πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να επιστρέψετε στην αρχική σελίδα)

Ήταν δεκαετία του 1960... μια παρέα φίλων με πρωτοβουλία του αείμνηστου Παπά Αντώνη Μπαντουράκη αποφάσισε να αναλάβει δράση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του χωριού μας, που ήταν σχεδόν ανύπαρκτο μέχρι τότε. Η ιδέα έγινε πράξη και πήρε σάρκα και οστά με την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Έλους «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Τα πρώτα χρόνια η δράση του συλλόγου ήταν στο απόγειο της, με πολλές και ποικίλες παρεμβάσεις στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Με την πάροδο του χρόνου η φλόγα καταλάγιασε παρ’ όλες της φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν τα ιδρυτικά του μέλη. Οι υποχρεώσεις και κυρίως η αδιαφορία και η απαξίωση οδήγησαν το σύλλογο σε παρακμή.

Καλοκαίρι του 2016... μια άλλη παρέα φίλων αποφάσισε να δώσει στο σύλλογο «το φιλί της ζωής» και να αναγεννήσει από τις στάχτες του τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας. Έτσι βασικός μας στόχος είναι να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη καταρχάς των συγχωριανών μας μέσα από τη δράση του συλλόγου, από τις διαφανείς διαδικασίες, χωρίς καμιά σχέση ή εξάρτηση από οποιονδήποτε φορέα πολιτικό ή μη, χρώματα και κόμματα. Σίγουρα όμως δεν θα τα καταφέρουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα, καλύτερα και μεγαλύτερα πράγματα.


Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στον επίσημο ιστότοπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Έλους (Έλος - Λίμνη - Λούχι) «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Σ’ αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τον Σύλλογο μας και τις δραστηριότητες του, αλλά και διάφορα άλλα νέα που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν καθώς και οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό από την Κοινότητα μας. Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με όλους εσάς που έχετε κοινές ανησυχίες και ενδιαφέροντα με εμάς, γιαυτό με μεγάλη μας χαρά θα δεχτούμε οποιανδήποτε επικοινωνία μαζί σας, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες και προτάσεις ώστε να γίνουμε καλύτεροι σ’ αυτό που κάνουμε αλλά και να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου μας.

Με τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Με επιτυχία η Ημερίδα με θέμα «Κλάδεμα Ελιάς Τσουνάτης και Αμπελιού».


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 η Ημερίδα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έλους - Λίμνης - Λουχίου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περβολίων «ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΚΑΛΙΔΗΣ» στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημοτικού Σχολείου Λίμνης Δ.Δ. Έλους Κισσάμου με θέμα: «Κλάδεμα Ελιάς Τσουνάτης και Αμπελιού».
Οι ομιλίες από τους Νικηφοράκη Κωστή (Γεωπόνο) και Μπλαζάκη Βλάση (Γεωπόνο) ήταν πραγματικά διαφωτιστικές και κράτησαν το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος. Ενημέρωσαν αναλυτικά τους συμμετέχοντες ενώ απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις από τους αγρότες που παρακολούθησαν την ημερίδα.


Ευχαριστούμε πολύ τους ομιλητές για την απλότητα, τις γνώσεις αλλά και τις εμπειρίες που μοιράστηκαν μαζί μας, αλλά και όλους εσάς που, με την παρουσία σας, την ενθάρρυνση και την επιθυμία σας να συνεχιστούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, μας δίνετε δύναμη να συνεχίζουμε…