1

1
(πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να επιστρέψετε στην αρχική σελίδα)

Ήταν δεκαετία του 1960... μια παρέα φίλων με πρωτοβουλία του αείμνηστου Παπά Αντώνη Μπαντουράκη αποφάσισε να αναλάβει δράση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του χωριού μας, που ήταν σχεδόν ανύπαρκτο μέχρι τότε. Η ιδέα έγινε πράξη και πήρε σάρκα και οστά με την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Έλους «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Τα πρώτα χρόνια η δράση του συλλόγου ήταν στο απόγειο της, με πολλές και ποικίλες παρεμβάσεις στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Με την πάροδο του χρόνου η φλόγα καταλάγιασε παρ’ όλες της φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν τα ιδρυτικά του μέλη. Οι υποχρεώσεις και κυρίως η αδιαφορία και η απαξίωση οδήγησαν το σύλλογο σε παρακμή.

Καλοκαίρι του 2016... μια άλλη παρέα φίλων αποφάσισε να δώσει στο σύλλογο «το φιλί της ζωής» και να αναγεννήσει από τις στάχτες του τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας. Έτσι βασικός μας στόχος είναι να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη καταρχάς των συγχωριανών μας μέσα από τη δράση του συλλόγου, από τις διαφανείς διαδικασίες, χωρίς καμιά σχέση ή εξάρτηση από οποιονδήποτε φορέα πολιτικό ή μη, χρώματα και κόμματα. Σίγουρα όμως δεν θα τα καταφέρουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα, καλύτερα και μεγαλύτερα πράγματα.


Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στον επίσημο ιστότοπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Έλους (Έλος - Λίμνη - Λούχι) «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Σ’ αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τον Σύλλογο μας και τις δραστηριότητες του, αλλά και διάφορα άλλα νέα που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν καθώς και οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό από την Κοινότητα μας. Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με όλους εσάς που έχετε κοινές ανησυχίες και ενδιαφέροντα με εμάς, γιαυτό με μεγάλη μας χαρά θα δεχτούμε οποιανδήποτε επικοινωνία μαζί σας, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες και προτάσεις ώστε να γίνουμε καλύτεροι σ’ αυτό που κάνουμε αλλά και να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου μας.

Με τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος
Έλους – Λίμνης – Λουχίου
«Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
και η Αναπτυξιακή Εταιρία ‘Εννιά Χωριών Α.Ε.’

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ


Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ), την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:30μμ στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Έλος (παραπλεύρως ΚΕΠ) εσπερίδα με τα εξής θέματα:

  • Προβλήματα στην καλλιέργεια της Καστανιάς στην ορεινή ζώνη των Χανίων. (Ομιλητής: Χαράλαμπος Ανουσάκης - Γεωπόνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής).

  • Εντομολογικοί εχθροί της Καστανιάς (Ομιλήτρια: Αργυρώ Καλαϊτζάκη – Γεωπόνος, Εντομολόγος, ερευνητής του ΙΕΛΥΑ).

  • Φυτόφθωρα (μελάνωση) δενδρωδών καλλιεργειών (Ομιλητής: Νεκτάριος Καβρουλάκης – Γεωπόνος, μικροβιολόγος, ερευνητής του ΙΕΛΥΑ).

  • Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων (Ομιλητής: Αναστάσιος Μαλανδράκης - Γεωπόνος, φυτοπαθολόγος, ερευνητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός συνεργάτης του ΙΕΛΥΑ).

Οι ομιλίες θα έχουν διάρκεια 15 λεπτών και μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει διεξοδική συζήτηση.

Παρακαλείστε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση αυτή και είμαστε σίγουροι ότι το όφελος που θα αποκομίσετε θα είναι σημαντικό.

Πληροφορίες στο τηλ του Συλλόγου: 698.105.7573

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ