1

1
(πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να επιστρέψετε στην αρχική σελίδα)

Ήταν δεκαετία του 1960... μια παρέα φίλων με πρωτοβουλία του αείμνηστου Παπά Αντώνη Μπαντουράκη αποφάσισε να αναλάβει δράση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του χωριού μας, που ήταν σχεδόν ανύπαρκτο μέχρι τότε. Η ιδέα έγινε πράξη και πήρε σάρκα και οστά με την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Έλους «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Τα πρώτα χρόνια η δράση του συλλόγου ήταν στο απόγειο της, με πολλές και ποικίλες παρεμβάσεις στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Με την πάροδο του χρόνου η φλόγα καταλάγιασε παρ’ όλες της φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν τα ιδρυτικά του μέλη. Οι υποχρεώσεις και κυρίως η αδιαφορία και η απαξίωση οδήγησαν το σύλλογο σε παρακμή.

Καλοκαίρι του 2016... μια άλλη παρέα φίλων αποφάσισε να δώσει στο σύλλογο «το φιλί της ζωής» και να αναγεννήσει από τις στάχτες του τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας. Έτσι βασικός μας στόχος είναι να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη καταρχάς των συγχωριανών μας μέσα από τη δράση του συλλόγου, από τις διαφανείς διαδικασίες, χωρίς καμιά σχέση ή εξάρτηση από οποιονδήποτε φορέα πολιτικό ή μη, χρώματα και κόμματα. Σίγουρα όμως δεν θα τα καταφέρουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα, καλύτερα και μεγαλύτερα πράγματα.


Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στον επίσημο ιστότοπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Έλους (Έλος - Λίμνη - Λούχι) «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Σ’ αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τον Σύλλογο μας και τις δραστηριότητες του, αλλά και διάφορα άλλα νέα που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν καθώς και οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό από την Κοινότητα μας. Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με όλους εσάς που έχετε κοινές ανησυχίες και ενδιαφέροντα με εμάς, γιαυτό με μεγάλη μας χαρά θα δεχτούμε οποιανδήποτε επικοινωνία μαζί σας, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες και προτάσεις ώστε να γίνουμε καλύτεροι σ’ αυτό που κάνουμε αλλά και να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου μας.

Με τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Επίτιμο μέλος της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» ο Γιάννης Μπερτάκης


Επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ανακηρύχτηκε ο Μπερτάκης Ιωάννης του Ιωάννη, καταγόμενος από το Έλος Κισάμου, κάτοικος Σικάγου Αμερικής, μετά την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Έλους – Λίμνης – Λουχίου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στην συνεδρίαση της 22ης Σεπτεμβρίου 2017 λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 8 του καταστατικού για τα πρόσωπα που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην προώθηση και επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου και μετά από πρόταση του Γ. Γραμματέα, αποφάσισε σύσσωμο να ανακηρύξει ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ του, τον Μπερτάκη Ιωάννη του Ιωάννη για την μεγάλη του προσφορά προς τον Σύλλογο μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θεωρεί πολύ μεγάλη τιμή την ένταξη του κ. Μπερτάκη στα μέλη του, τον ευχαριστεί θερμά για την έμπρακτη στήριξη και συμμετοχή στην υλοποίηση των στόχων του Συλλόγου και ευελπιστεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος: Γεώργιος Κ. Τζανακάκης

Ο Γ. Γραμματέας: Νικόλαος Ι. Κυριτσάκης