1

1
(πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να επιστρέψετε στην αρχική σελίδα)

Ήταν δεκαετία του 1960... μια παρέα φίλων με πρωτοβουλία του αείμνηστου Παπά Αντώνη Μπαντουράκη αποφάσισε να αναλάβει δράση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του χωριού μας, που ήταν σχεδόν ανύπαρκτο μέχρι τότε. Η ιδέα έγινε πράξη και πήρε σάρκα και οστά με την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Έλους «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Τα πρώτα χρόνια η δράση του συλλόγου ήταν στο απόγειο της, με πολλές και ποικίλες παρεμβάσεις στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Με την πάροδο του χρόνου η φλόγα καταλάγιασε παρ’ όλες της φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν τα ιδρυτικά του μέλη. Οι υποχρεώσεις και κυρίως η αδιαφορία και η απαξίωση οδήγησαν το σύλλογο σε παρακμή.

Καλοκαίρι του 2016... μια άλλη παρέα φίλων αποφάσισε να δώσει στο σύλλογο «το φιλί της ζωής» και να αναγεννήσει από τις στάχτες του τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας. Έτσι βασικός μας στόχος είναι να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη καταρχάς των συγχωριανών μας μέσα από τη δράση του συλλόγου, από τις διαφανείς διαδικασίες, χωρίς καμιά σχέση ή εξάρτηση από οποιονδήποτε φορέα πολιτικό ή μη, χρώματα και κόμματα. Σίγουρα όμως δεν θα τα καταφέρουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα, καλύτερα και μεγαλύτερα πράγματα.


Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στον επίσημο ιστότοπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Έλους (Έλος - Λίμνη - Λούχι) «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Σ’ αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τον Σύλλογο μας και τις δραστηριότητες του, αλλά και διάφορα άλλα νέα που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν καθώς και οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό από την Κοινότητα μας. Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με όλους εσάς που έχετε κοινές ανησυχίες και ενδιαφέροντα με εμάς, γιαυτό με μεγάλη μας χαρά θα δεχτούμε οποιανδήποτε επικοινωνία μαζί σας, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες και προτάσεις ώστε να γίνουμε καλύτεροι σ’ αυτό που κάνουμε αλλά και να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου μας.

Με τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Κοπή πίτας και παρουσίαση ημερολογίου

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και η παρουσίαση του ημερολογίου  (2018) του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελους - Λίμνης - Λουχίου "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" παρουσία του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων, των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων της περιοχής αλλά και πλήθους κόσμου.


Ο Πρόεδρος του  Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Τζανακάκης Γεώργιος με την ευκαιρία ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις συνεχείς ενέργειες του Δ.Σ. σχετικά με την έναρξη των εργασιών για την αποπεράτωση της Αίθουσας που στεγάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έλους και ευχήθηκε η επόμενη κοπή πίτας να γίνει σε μια αίθουσα που να μη της λείπει τιποτα.


Στην Συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Θεόδωρος Σταθακης και στον λόγο του μεταξύ αλλων τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει την υποχρέωση να στηρίζει τέτοιου είδους Σωματεία σαν το δικό μας και προχώρησε στην κοπή της πίτας.


Έπειτα τον λόγο πήρε ο Μιχαήλ Μ. Μουντάκης και παρουσίασε το ημερολόγιο για το 2018 στο οποιο είχε και την επιμέλεια. 


Δσύναμη και αμέριστη συμπαράσταση έλαβε ο Σύλλογος από επώνυμους και ανώνυμους φίλους αλλά και από τον Δήμο Κισσάμου για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου.